Zorgbeleid op de Wildschut

Zorgplicht

Schoolbesturen hebben vanaf 1 augustus 2014 zorgplicht. Dit betekent dat de scholen ervoor moeten zorgen dat iedere leerling, die bij de school staat ingeschreven of is aangemeld en die extra ondersteuning nodig heeft, een passend onderwijsaanbod krijgt. Dit houdt in dat na aanmelding de school eerst zorgvuldig gaat onderzoeken wat uw kind nodig heeft en of de school die ondersteuning zelf kan realiseren, eventueel met ondersteuning vanuit het samenwerkingsverband. Als de school de ondersteuning niet zelf kan bieden en aangeeft dat uw kind het beste naar een andere school kan gaan, moet de school, na overleg met u, zorgen dat er een andere school gevonden wordt die wel een passend aanbod kan doen en uw kind kan toelaten. Dit kan een andere basisschool zijn, maar ook een school voor speciaal basisonderwijs of speciaal onderwijs. Goed overleg met de ouders is in deze situatie uiteraard belangrijk.

Op de Wildschut hebben we de uitvoering van de zorg beschreven in het zorgplan. Dit zorgplan wordt jaarlijks opgesteld en-of geactualiseerd. Het zorgplan van schooljaar 2016/2017 vindt u "hier".
Daarnaast hanteren we voor de zorg een aantal specifieke protocollen. U vindt deze onder "protocollen en formulieren" onder ditzelfde tabblad.

13 december -  Wegwijzer 8
20 december -  Juf Mariette jarig